MOEDER, JE KIND WORDT ERVAN BESCHULDIGD KOMMUNIST TE ZIJN!!

Moeder, de openbare aanklager van dit land heeft tegen mij, jouw kind, een veroordeling van 10 jaar gevangenisstraf geëist. Terwijl ik me helemaal niet schuldig voel. Ik wou alleen leren om een goed mens te worden, van nut te zijn voor de velen, zoals je het me elke keer hebt voorgehouden.

Ik wou alleen proberen er uitdrukking aan te geven in mijn houding, door daadwerkelijk die vele mensen in dit land in hun ellende te helpen. Op zijn minst, door samen te studeren. Ik ben me ervan bewust dat mijn lot één is met die van hen, dat wij dezelfde ellende delen, dezelfde vervreemding en samen in dezelfde beerput zijn verstoten.

Wij proberen een oplossing voor onze problemen te vinden door onszelf vele vragen te stellen. Vragen aan al die boeken die wij kunnen lezen. Vragen aan de mensen die wij tegen komen. Om gezamenlijk een antwoord te vinden op de oorzaken van de ellende die ons getroffen heeft. Wij denken, dat met deze kennis, wij gemakkelijker kunnen overleven. Uiteraard!

Echter, het is juist daarom dat men mij beticht heeft van verzet! Geen wonder. Ik herinner mij de woorden van mijn vriend Dom Helder Camera: "Wanneer ik voedsel geef aan de armen, noemen ze mij een heilige. Wanneer ik vraag: waarom hebben armen geen voedsel, noemen ze mij communist." "Ze" zijn natuurlijk de autoritaire machthebbers, de bloeddorstige leeuwen, de gulzige honden.

MOEDER, ik wankel niet. De geschiedenis zal me helpen bewijzen, wie goed is en wie fout. Bid, zodat uw kind standvastig blijft, altijd.